Необходими продукти:
Марината:
- ½ чаша растително масло
- ⅓ чаша соев сос с ниско съдържание на натрий
- ¼ чаша червен винен оцет
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1 ½ супени лъжици сос Уорчестър
- 1 супена лъжица Дижонска горчица
- 2 скилидки чесън, ситно нарязан
- ½ чаена лъжичка смлян черен пипер
Телешко:
- 1 (700 гр.) фланк стек
Указания:
-
Съберете всички съставки за маринатата.
-
Разбийте заедно маслото, соевия сос, оцета, лимоновия сок, соса Уорчестър, горчицата, чесъна и черния пипер за маринатата, докато се смесят добре. Поставете месото в стъклена тава с размери 23x33 см.
-
Изсипете маринатата върху месото в тавата и го обърнете няколко пъти, за да се покрие добре. Покрийте тавата и оставете в хладилника за 2 до 6 часа, или до 12 часа, ако имате време.
-
Когато сте готови да готвите, загрейте скарата на открито до средно-висока температура и леко намажете решетката с олио.
-
Извадете месото от маринатата и отцедете излишното количество. Изхвърлете останалата марината.
-
Гответе месото на предварително загрятата скара за около 5 минути от всяка страна, или до желаната готовност.
-
Извадете го от скарата и оставете да почине за 5 минути преди нарязване и сервиране.
Сервирайте топло и се насладете!