Съставки:
- телешко контрафиле (около 600 гр.)
- 2 с.л. зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 ч.л. сушен розмарин
- 1 ч.л. сушен чесън на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- Зеленчуци за гарнитура (гъби, чушки)
Инструкции:
- Измийте и подсушете контрафилето. Натрийте го от всички страни със зехтин.
- Подправете месото равномерно със сол, черен пипер, розмарин, чесън на прах и червен пипер.
- Загрейте скарата на средно висока температура и сложете месото.
- Гответе всяка страна за около 2-3 минути за средно изпечено или до желаната степен на готовност.
- Свалете месото от скарата и го оставете да почива за 5 минути преди нарязване.
- Докато месото почива, гответе зеленчуците на същата скара, като ги обръщате, докато се зачервят леко.
- Нарежете контрафилето и сервирайте с гарнитурата от гриловани зеленчуци.