Необходими Продукти:
- 1 Стриплойн стек (около 300 гр.)
- Сол и прясно смлян черен пипер
- 2 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- Няколко клонки пресен розмарин
За Марината:
- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. уорчестърски сос
- 1 с.л. мед
- 1 ч.л. смлян чили пипер
- 1 ч.л. чесън на прах
Начин на Приготвяне:
-
Мариноване на Стека:
- В малка купа, смесете соевия сос, уорчестърския сос, меда, смляното чили и чесъна на прах.
- Поставете стека в плътно затворен плик и излейте маринатата вътре. Оставете да маринова в хладилника за поне 2 часа.
-
Подготовка за Готвене:
- Извадете стека от хладилника и го оставете да достигне стайна температура.
- Извадете стека от хладилника и го оставете да достигне стайна температура.
-
Готвене на Скара:
- Загрейте скарата на средно-висока температура. Намажете стека със зехтин от двете страни.
- Поставете стека на скарата и гответе за около 4-5 минути от всяка страна за да стане средно изпечен.
-
Подправяне:
- През последните минути на готвене, добавете сол, черен пипер и розмарина върху стека.
- През последните минути на готвене, добавете сол, черен пипер и розмарина върху стека.
-
Почивка и Сервиране:
- Оставете стека да почива за няколко минути преди сервиране