Необходими съставки:
- 6 супени лъжици телешка лой
- 6 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
- 1 и 1/2 чаени лъжички пушен червен пипер (паприка)
- 2 супени лъжици пресен лимонов сок
- Сол (големи кристали)
- 1 кг Скърт стек
- Зехтин (за намазване на стека)
- Прясно смлян черен пипер
- Салата за гарнитура по избор
Инструкции:
-
Запалете скара или загрейте скарата на котлона. В малка тенджера разтопете маслото. Добавете чесъна и гответе на слаб огън, като бъркате, докато стане златист, около 3 минути. Добавете пушената паприка и гответе, докато започне да мирише приятно, около 30 секунди. Махнете от огъня, добавете лимоновия сок и подправете със сол. Оставете настрана да се затопли.
-
Намажете стековете със зехтин и ги подправете със сол и черен пипер. Гответе на висока температура на скарата, докато стековете се запечатат добре и станат средно изпечени, около 3 минути от всяка страна.
-
Прехвърлете стековете върху дъска за рязане и ги оставете да починат 5 минути. Нарежете ги на тънки филийки напречно на мускулните влакна.
Наслаждавайте се на вкусната и ароматна комбинация!