Рецепта за маринован Скърт стек

Пазарувай директно от снимката
Рецепта за маринован Скърт стек

Съставки:

  • 500 г скърт стек (skirt steak)
  • 2 супени лъжици екстра върджин зехтин
  • 3 чаени лъжички соев сос
  • 1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил
  • 2 накълцани скилидки чесън
  • 1/4 чаена лъжичка черен пипер
  • 2 чаени лъжички оризов оцет

Инструкции:

  1. За маринатата, смесете всички съставки в торбичка с цип, добавете стека и го покрийте добре с маринатата. Оставете в хладилник да се маринова, докато е готов за готвене. Оставете го да се маринова поне 30 минути.


  2. В загрят тиган от чугун поставете стека на средно-силна температура. Леко натиснете, за да се образува коричка. За средно изпечен стек, гответе за 3 минути. Обърнете стека и гответе още 3 минути от другата страна. Ако предпочитате стекът да бъде по-сготвен, гответе го по-дълго.

  3. Оставете стека да почине около 10 минути, след което го нарежете на тънки филийки напречно на мускулните влакна.

Наслаждавайте се!

Скърт стек от Блек Ангъс Bioangus

21.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
21.99 лв
 

Детайли за скърт стека

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган