Съставки:
- 500 г скърт стек (skirt steak)
- 2 супени лъжици екстра върджин зехтин
- 3 чаени лъжички соев сос
- 1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил
- 2 накълцани скилидки чесън
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- 2 чаени лъжички оризов оцет
Инструкции:
-
За маринатата, смесете всички съставки в торбичка с цип, добавете стека и го покрийте добре с маринатата. Оставете в хладилник да се маринова, докато е готов за готвене. Оставете го да се маринова поне 30 минути.
-
В загрят тиган от чугун поставете стека на средно-силна температура. Леко натиснете, за да се образува коричка. За средно изпечен стек, гответе за 3 минути. Обърнете стека и гответе още 3 минути от другата страна. Ако предпочитате стекът да бъде по-сготвен, гответе го по-дълго.
-
Оставете стека да почине около 10 минути, след което го нарежете на тънки филийки напречно на мускулните влакна.
Наслаждавайте се!