Бързите рецепти на тиган са идеални за натоварени делнични вечери – отнемат по-малко от 15 минути за приготвяне, а можете да използвате различни видове месо или зеленчуци по ваш избор!
В тази рецепта използвам крехко свинско и богата палитра от цветни зеленчуци, но спокойно можете да замените месото с пиле, говеждо, скариди или дори тофу. Сосът придава лек пикантен вкус благодарение на срирача, но ако не сте фен на лютивото, можете да го пропуснете или да добавите повече, ако обичате силни вкусове!

Необходими продукти:
За месото:
-
4 бр. (по 110 г) свински котлети без кост, нарязани на тънки ленти (2 см)
-
2 ч.л. царевично нишесте
-
1 1/2 с.л. соев сос (или безглутенов вариант)
За соса:
-
1 1/2 с.л. соев сос (разделен)
-
1/2 лайм (изцеден)
-
1/2 ч.л. мед
-
1 ч.л. препечено сусамово масло
-
2 ч.л. оризов оцет
-
2 ч.л. срирача
За запържването:
-
2 ч.л. олио
-
2 ч.л. настърган джинджифил
-
3 скилидки чесън (смачкани)
-
110 г снежен грах
-
1 ч.ч. нарязани шийтаке гъби
-
1/2 червена чушка (нарязана на ленти)
-
1/2 жълта чушка (нарязана на ленти)
Начин на приготвяне:
- Поставете свинското месо в купа, добавете царевичното нишесте и 1 1/2 с.л. соев сос. Разбъркайте добре и оставете настрана.
- В малка купа смесете останалия соев сос, сока от лайм, меда, сусамовото масло, оризовия оцет и срирачата. Разбъркайте и оставете настрана.
- Загрейте голям уок или тиган на висока температура. Добавете 1 ч.л. олио и свинското месо. Запържете за 6-7 минути, докато покафенее, като обръщате от време на време. Извадете месото и оставете настрана.

- В същия тиган добавете останалата 1 ч.л. олио, джинджифила, чесъна, снежния грах, гъбите и чушките. Разбъркайте и полейте със соса.

- Гответе на слаб огън за 2 минути.
- Върнете свинското месо в тигана, разбъркайте добре и сервирайте, поръсено със зелен лук.
Приятен апетит!