Рецепта за Скърт стек в марината

Shop directly from the photo
Рецепта за Скърт стек в марината

Необходими съставки: 

  • Скърт Стек (Skirt steak). Нарежете го на две парчета.
  • Зехтин. Използването на масло в маринатата помага за абсорбиране на ароматите и прави месото да се готви равномерно, когато го поставите върху гореща скара или тиган.
  • Чесън. Накълцан. Използвайте пресен чесън, тъй като той прави голяма разлика във вкуса.
  • Соев сос. Той добавя влага и придава на стека богат, умами вкус.
  • Лаймова или лимонова сок. Помага за омекотяване на месото и придава лека кисела нотка. Ако нямате лайм, използвайте лимонов сок.
  • Мед. Придава на месото леко сладък вкус и помага за разграждането на протеините.
  • Италиански подправки. Смес от сушени билки като босилек, риган, мащерка и розмарин, които добре се съчетават с говеждо месо.
  • Черен пипер и сол. На вкус.

Как да готвим Скърт стек:

Тъй като този вид месо е сравнително жилав, най-добре е да се готви бързо на висока температура, независимо дали на котлона или на скара. Ето как можете да го приготвите перфектно всеки път:

Стъпка 1 – Ударете и мариновайте месото. Покрийте месото с пластмасово фолио и го удряйте с чук за месо. Това ще помогне да се омекоти стекът.

След това смесете съставките за маринатата в купа.

Поставете стека в купата, покрийте я и го оставете да се маринова  в хладилник за няколко часа.

Стъпка 2 – Гответе и сервирайте. Загрейте чугунен тиган до висока температура и поставете маринования стек в него. Печете стека за 2-3 минути от всяка страна, за да се образува хубава коричка.
Оставете стека да почине за 10 минути, след което го нарежете на тънки парчета, като го режете напречно на мускулните влакна.

Сервирайте и се наслаждавайте на вкусния стек!

Скърт стек от Блек Ангъс Bioangus

21.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
21.99 лв
 

Details for скърт стека

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
View product details

More recipes for beef in the oven, grill, pan