Рецепта за маринован Скърт стек

Shop directly from the photo
Рецепта за маринован Скърт стек

Съставки:

  • 500 г скърт стек (skirt steak)
  • 2 супени лъжици екстра върджин зехтин
  • 3 чаени лъжички соев сос
  • 1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил
  • 2 накълцани скилидки чесън
  • 1/4 чаена лъжичка черен пипер
  • 2 чаени лъжички оризов оцет

Инструкции:

  1. За маринатата, смесете всички съставки в торбичка с цип, добавете стека и го покрийте добре с маринатата. Оставете в хладилник да се маринова, докато е готов за готвене. Оставете го да се маринова поне 30 минути.


  2. В загрят тиган от чугун поставете стека на средно-силна температура. Леко натиснете, за да се образува коричка. За средно изпечен стек, гответе за 3 минути. Обърнете стека и гответе още 3 минути от другата страна. Ако предпочитате стекът да бъде по-сготвен, гответе го по-дълго.

  3. Оставете стека да почине около 10 минути, след което го нарежете на тънки филийки напречно на мускулните влакна.

Наслаждавайте се!

Скърт стек от Блек Ангъс Bioangus

21.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
21.99 лв
 

Details for скърт стека

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
View product details

More recipes for beef in the oven, grill, pan