Необходими продукти:
1 буркан сурово телешко месо в собствен сос (около 500 г)
2 средно големи картофа
1 морков
1 глава лук
Свежи билки (магданоз, розмарин)
Сол и черен пипер по вкус
2 с.л. зехтин
1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180°C.
Обелете и нарежете картофите и морковите на еднакви парчета. Поставете ги в тава, подправете със сол, черен пипер и зехтин, и печете за около 20 минути или докато омекнат.
На среден огън запържете нарязания на ситно лук в тиган с малко зехтин, докато стане златист.
Добавете телешкото месо от буркана към лука. Овкусете с червен пипер и оставете да къкри на слаб огън за около 10 минути.
Сервирайте месото върху печените зеленчуци и поръсете със свежи билки.