Рецепта за свинско месо с микс от зеленчуци на тиган

Пазарувай директно от снимката
Свинско месо с микс от зеленчуци на тиган

Бързите рецепти на тиган са идеални за натоварени делнични вечери – отнемат по-малко от 15 минути за приготвяне, а можете да използвате различни видове месо или зеленчуци по ваш избор!

В тази рецепта използвам крехко свинско и богата палитра от цветни зеленчуци, но спокойно можете да замените месото с пиле, говеждо, скариди или дори тофу. Сосът придава лек пикантен вкус благодарение на срирача, но ако не сте фен на лютивото, можете да го пропуснете или да добавите повече, ако обичате силни вкусове!

Сервиране на ястието в чиния след готвене

Необходими продукти:

За месото:

  • 4 бр. (по 110 г) свински котлети без кост, нарязани на тънки ленти (2 см)

  • 2 ч.л. царевично нишесте

  • 1 1/2 с.л. соев сос (или безглутенов вариант)

За соса:

  • 1 1/2 с.л. соев сос (разделен)

  • 1/2 лайм (изцеден)

  • 1/2 ч.л. мед

  • 1 ч.л. препечено сусамово масло

  • 2 ч.л. оризов оцет

  • 2 ч.л. срирача

За запържването:

  • 2 ч.л. олио

  • 2 ч.л. настърган джинджифил

  • 3 скилидки чесън (смачкани)

  • 110 г снежен грах

  • 1 ч.ч. нарязани шийтаке гъби

  • 1/2 червена чушка (нарязана на ленти)

  • 1/2 жълта чушка (нарязана на ленти)


Начин на приготвяне:

  • Поставете свинското месо в купа, добавете царевичното нишесте и 1 1/2 с.л. соев сос. Разбъркайте добре и оставете настрана.
  • В малка купа смесете останалия соев сос, сока от лайм, меда, сусамовото масло, оризовия оцет и срирачата. Разбъркайте и оставете настрана.
  • Загрейте голям уок или тиган на висока температура. Добавете 1 ч.л. олио и свинското месо. Запържете за 6-7 минути, докато покафенее, като обръщате от време на време. Извадете месото и оставете настрана.
Готвене на свинското месо в тигана след овкусяване
  • В същия тиган добавете останалата 1 ч.л. олио, джинджифила, чесъна, снежния грах, гъбите и чушките. Разбъркайте и полейте със соса.
Добавяне на зеленчуците в тигана със свинското
  • Гответе на слаб огън за 2 минути.
  • Върнете свинското месо в тигана, разбъркайте добре и сервирайте, поръсено със зелен лук.

Приятен апетит!

 

700г Свинско желирано месо Bioangus от домашно прасе в буркани

16.99 лв
Количество
 
16.99 лв
 

Детайли за свинското жилирано месо в буркани

100% Домашно свинско месо100% Здравословно без консервантиСол, черен пипер и дафинов листДоставка в спец. кутии за хранаЗа фурна и тиган
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган