Рецепта за сочен бавно-печен свински врат на фурна

Пазарувай директно от снимката
Сочен бавно-печен свински врат на фурна

Сочен бавно печен свински врат – рецепта за перфектно крехко месо

Ако искате свинското печено да бъде сочно, крехко и изпълнено с вкус, изберете свински врат без кост. Тази част от месото има достатъчно мазнина, за да остане сочно и ароматно при бавно печене.


🛒 Необходими продукти:

Основни съставки:

  • 1.4 кг (3 lb) свински врат без кост
  • 6 средно големи картофа, нарязани на едри кубчета
  • 1 голяма глава жълт лук, нарязан на ситно
  • 6 големи моркова, нарязани

Подправки и овкусяване:

подправки при овкусяане
  • 1.5 с.л. чесън на прах
  • 2 ч.л. лук на прах
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1/8 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. морска сол
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • 1/4 ч.л. канела
  • 1 с.л. кафява захар
Месото вече е овкусено с подправките

Течности:

  • 2 с.л. зехтин
  • 240 мл (1 ч.ч.) пилешки бульон
  • 1 с.л. кленов сироп
  • 2 с.л. сос Уорчестър

 


👨‍🍳 Начин на приготвяне:

1️⃣ Загрейте фурната на 175°C (350°F). Поставете свинския врат върху голяма чиния и го подсушете с кухненска хартия.

2️⃣ Смесете всички подправки в малка купа и натрийте месото от всички страни. Оставете в хладилника, докато подготвяте зеленчуците.

3️⃣ Нарежете картофите, лука и морковите. Загрейте зехтина в голям чугунен съд на средно висока температура и запечатайте месото от всички страни (по 2 минути на страна). Извадете месото и го оставете настрана.

4️⃣ Деглазирайте съда с малко от пилешкия бульон, като изстържете всички загорели частици. Добавете зеленчуците и ги разбъркайте в соса.

5️⃣ Върнете месото в съда, като го поставите върху зеленчуците с мазната част нагоре. Смесете останалия пилешки бульон, кленовия сироп и соса Уорчестър и полейте месото.

6️⃣ Печете 60 минути, след което проверете вътрешната температура. Гответе на интервали от 10 минути, докато месото достигне 63°C (145°F).

Свинския врат преди да се сервира

7️⃣ Извадете от фурната и оставете да почине 10 минути. През това време зеленчуците ще поемат ароматите от соса.

8️⃣ Разбъркайте зеленчуците в соса и сервирайте месото нарязано на филийки с гарнитура от ароматните картофи и моркови.

💡 Съвет: Ако искате да сгъстите соса, смесете 3 с.л. от течността със 1-2 ч.л. царевично нишесте и върнете сместа обратно в соса. Разбъркайте добре.

Приятен апетит! 🍽✨

Вече сервирано в чиния със сос

700г Свинско желирано месо Bioangus от домашно прасе в буркани

16.99 лв
Количество
 
16.99 лв
 

Детайли за свинското жилирано месо в буркани

100% Домашно свинско месо100% Здравословно без консервантиСол, черен пипер и дафинов листДоставка в спец. кутии за хранаЗа фурна и тиган
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган