Рецепта за домашен пържен ориз със свинско

Пазарувай директно от снимката
Пържин ориз със свинско на тиган

Приготвянето на домашен пържен ориз със свинско е изненадващо лесно и изключително вкусно. Сочни парчета свинско бонфиле, свежи зеленчуци и хрупкав ориз, обвити в лепкав, апетитен сос – това е класическо ястие, което ще ви възнагради за минималните усилия.

Защо ще харесате тази рецепта?

  • Балансирана храна – съдържа пълнозърнести храни, зеленчуци и чист протеин.

  • Гъвкава рецепта – можете да използвате различни зеленчуци според наличностите у дома.

  • Бързо приготвяне – важно е всички съставки да са подготвени предварително, защото рецептата се изпълнява бързо.

  • Вкусно и за всички – дори тези, които не са почитатели на азиатската кухня, трудно ще устоят на ароматния ориз с лепкав сос.

Необходими продукти

Основни съставки:

  • 1 малко свинско бонфиле (~450 г), нарязано на кубчета (2 см)

  • 3 чаши сварен и изстуден кафяв ориз

  • 3 големи яйца

  • 1 връзка пресен лук, нарязан на тънки резени

  • 2 червени чушки, нарязани на кубчета (или 2-3 чаши други зеленчуци по избор)

  • 1 пакет (300-350 г) замразен грах и моркови, размразени

  • 1 с.л. масло

  • 2 с.л. олио (канола, гроздово или авокадово), разделени

Подправки и сосове:

  • 1 ч.л. сол

  • ½ ч.л. черен пипер

  • 3 с.л. стридов сос

  • 3 с.л. соев сос (ниско съдържание на натрий)

  • 1 с.л. сусамово олио

  • 1 с.л. нарязан пресен джинджифил

  • 1 с.л. нарязан чесън (около 3 скилидки)

Начин на приготвяне

  • Овкусяване на месото – смесете свинското с 1 ч.л. сол и ½ ч.л. черен пипер. В малка купа комбинирайте соевия сос, стридовия сос и сусамовото олио.
Овкусяване на месото
  • Готвене на месото – загрейте 1 с.л. олио в голям тиган или уок на висока температура. Добавете свинското и гответе, докато се зачерви от всички страни и се сготви напълно (около 5 минути). Извадете в купа.
Готвене на месото в тигана
  • Задушаване на зеленчуците – в същия тиган добавете ½ с.л. олио, чушките и замразените зеленчуци. Гответе 5-10 минути, докато омекнат и започнат да покафеняват. Прехвърлете в купата при свинското.
Запържване и задушаване на зеленчуците
  • Ароматизиране с подправки – свалете тигана от огъня, добавете останалото ½ с.л. олио и запържете чесъна и джинджифила за около 15 секунди, докато пуснат аромата си.
  • Добавяне на ориза – върнете тигана на средно висока температура, добавете маслото, ориза и половината пресен лук. Разбъркайте добре, за да се разпределят ароматите.
  • Готвене на яйцата – направете „кладенче“ в ориза, счупете яйцата вътре и разбъркайте леко с вилица. Оставете ги да се сготвят почти напълно, след което ги разбъркайте с ориза.
Готвене на ориза с яйцата, маслото, праза
  • Завършване на ястието – върнете в тигана свинското с неговите сокове, зеленчуците и предварително приготвения сос. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки и вкусове.
  • Сервиране – поднесете топло, поръсено с останалия пресен лук.
добавяне на месото обратно в тигана и продължаване с готвенето
Сервиране на вече готовото ястие в чиния

Съвети за най-добър резултат

  • Използвайте студен сварен ориз – така той ще стане хрупкав, без да се слепва.

  • Не пропускайте сусамовото олио – то придава характерен азиатски вкус.

  • Можете да добавите допълнителни зеленчуци – броколи, царевица или гъби ще се впишат чудесно.

700г Свинско желирано месо Bioangus от домашно прасе в буркани

16.99 лв
Количество
 
16.99 лв
 

Детайли за свинското жилирано месо в буркани

100% Домашно свинско месо100% Здравословно без консервантиСол, черен пипер и дафинов листДоставка в спец. кутии за хранаЗа фурна и тиган
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган