Рецепта за Фланк стек „Bloody Mary“

Пазарувай директно от снимката
Рецепта за Фланк стек „Bloody Mary“

Марината „Bloody Mary“

  • 2 чаени чаши доматен сок
  • 50 мл водка
  • Сок от 1 лимон или лайм
  • 3 ситно нарязани скилидки чесън
  • 1 супена лъжица сос Уорчестър
  • 1 чаена лъжичка едро смлян черен пипер
  • Лют сос на вкус
  • 1/2 чаша зехтин

Фланк стек

  • 700 гр. фланк стек

Инструкции

  1. Пригответе марината „Bloody Mary“: В купа комбинирайте доматения сок, водката, лимоновия сок, чесъна, соса Уорчестър, пипера и лютия сос. Разбъркайте със зехтина.

  2. Мариновайте месото: Поставете стека в затварящ се плик и залейте с половината от маринатата. Оставете да се маринова в хладилника за една нощ, до 24 часа. Съхранете останалата марината в покрит съд в хладилника.

  3. Подгответе скарата: Настройте температурата на скарата на 260°C и загрейте за 15 минути.

  4. Пригответе соса: В малка тенджера на среден огън добавете останалата марината и оставете да къкри, докато се редуцира наполовина. Дръжте соса топъл.

  5. Подсушете месото: Извадете стека от маринатата и го подсушете с хартиени кърпи.

  6. Гриловане: Поставете стека директно върху решетките на скарата, затворете капака и го гриловайте по 3-4 минути от всяка страна, докато достигне вътрешна температура от 54°C (или до желаната степен на изпичане).

  7. Почивка и сервиране: Извадете стека от скарата, прехвърлете го върху дъска за рязане и го оставете да почине за 5 минути. Нарежете по диагонал срещу влакната на тънки резени. Сервирайте със затопления сос и се насладете!

Фланк стек Flank Steak

21.49 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
21.49 лв
 

Детайли за фланк стека

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган