Съставки:
- 450 гр телешки суджук
- 2 с.л. телешка лой
- 500г картофи
- 1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
- 1 зелена чушка, нарязана на ивици
- 1 червена чушка, нарязана на ивици
- 2 скилидки чесън, нарязан на ситно
- 1 ч.л. червен пипер
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
- Нарежете суджука на кръгчета с дебелина около 1 см.
- Загрейте тигана на средно силен огън и добавете лойта.
- След като лойта се загрее, добавете суджука и гответе за около 2-3 минути от всяка страна, докато хубаво се запече.
- Добавете нарязания лук и чушки и продължете да готвите още 5 минути, като разбърквате от време на време.
- Запечете картофите със суджука
- Добавете чесъна, червения пипер, солта и черния пипер. Гответе още 2-3 минути.
- Сервирайте топло, гарнирано с пресен магданоз.