Рецепта за маринован Фланк стек

Пазарувай директно от снимката
Рецепта за маринован Фланк стек

Необходими продукти:

Марината:

  • ½ чаша растително масло
  • ⅓ чаша соев сос с ниско съдържание на натрий
  • ¼ чаша червен винен оцет
  • 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
  • 1 ½ супени лъжици сос Уорчестър
  • 1 супена лъжица Дижонска горчица
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязан
  • ½ чаена лъжичка смлян черен пипер

Телешко:

  • 1 (700 гр.) фланк стек

Указания:

  1. Съберете всички съставки за маринатата.

  2. Разбийте заедно маслото, соевия сос, оцета, лимоновия сок, соса Уорчестър, горчицата, чесъна и черния пипер за маринатата, докато се смесят добре. Поставете месото в стъклена тава с размери 23x33 см.

  3. Изсипете маринатата върху месото в тавата и го обърнете няколко пъти, за да се покрие добре. Покрийте тавата и оставете в хладилника за 2 до 6 часа, или до 12 часа, ако имате време.

  4. Когато сте готови да готвите, загрейте скарата на открито до средно-висока температура и леко намажете решетката с олио.

  5. Извадете месото от маринатата и отцедете излишното количество. Изхвърлете останалата марината.

  6. Гответе месото на предварително загрятата скара за около 5 минути от всяка страна, или до желаната готовност.

  7. Извадете го от скарата и оставете да почине за 5 минути преди нарязване и сервиране.

Сервирайте топло и се насладете!

Фланк стек Flank Steak

21.49 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
21.49 лв
 

Детайли за фланк стека

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган