Тази проста рецепта за телешки език води до крехко, топящо се в устата ви месо. Вкусният гъбен лучен сос не е задължителен, но много подобрява ястието.
Съставки за готвене на телешкия език:
Ще ви трябват само няколко прости съставки, за да превърнете телешкия език в деликатес. Ето какво ви трябва:
- Телешки език: Не се намира често в магазинната мрежа, за това може да поръчате лесно пресен телешки език от фермите на Bioangus.
- Подправки : Използват се сушени дафинови листа, цели зърна черен пипер и бахар.
- Масло : използва се качествено краве масло.
-
Лук и гъби: Те са нужни за соса, с който ще поднесем вкусният телешки език.
-
Телешки бульон: Използвайте телешкия костен бульон от фермите на Bioangus.
- Сол и черен пипер : Ако използвате фина сол, трябва да намалите количеството, което използвате, или ястието може да се окаже твърде солено.
- Царевично нишесте : Само 1 чаена лъжичка за сгъстяване на соса.
Инструкции
Готвенето на телешки език е лесно! Ето основните стъпки:
- Започвате със задушаване на езика с подправките, докато омекне, което отнема 3-4 часа.
- Оставете го леко да се охлади, докато стане по-лесно за боравене, след това отстранете кожата и го нарежете.
- Ако правите соса, сварете лука и гъбите в масло, след това добавете телешкия бульон, солта и черния пипер.
- Добавете нарязаното месо към този вкусен сос и го оставете да къкри за 30 минути, докато стане много крехко. Можете да сгъстите соса с малко царевично нишесте, ако желаете.
За сервиране подредете резените в чинии и ги залейте със соса.
Експертен съвет
Ще искате да оставите сварения език да се охлади малко, преди да премахнете кожата. Твърде горещо е, за да се справите, когато го извадите от тенджерата.
Но не го оставяйте да престои и да се охлади твърде дълго. Искате да премахнете кожата възможно най-скоро. Ако се охлади твърде много, ще бъде много трудно да се премахне.