Рецепта за Телешко бонфиле на фурна с чесън и розмарин

Пазарувай директно от снимката
Вкусно изпечено телешко бонфиле, поднесено със сос от хрян.

СЪСТАВКИ

    • Цяло парче телешко бонфиле - 1,2кг. за 4-5 порции
    • 4 ск. чесън, пресован
    • 1 с.л. розмарин, на ситно
    • 1 с.л. прясна мащерка, на ситно
    • сол и черен пипер
    • зехтин
    За соса с хрян:
      • 1/2 ч.ч. заквасена сметана
      • 3 с.л. майонеза
      • 2 с.л. хрян, обелен и настърган (или готова паста)
      • 2 с.л. див лук, на ситно, или пера пресен лук
      • сол, черен пипер

      НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

      • Извадете телешкото на стайна температура без да е покрито поне час преди готвене.
      • За да направите сосът, смесете всичко и го оставете настрана в хладилника до готовност за сервиране.
      • Загрейте фурната до 135°. Поставете в тавата фолио за печене.
      • В малка купа комбинирайте всичко за маринатата.
      • С помощта на хартиени кърпи подсушете филето. Полейте със зехтин, подправете с чеснова смес от всяка страна, като леко притискате, за да залепне. Вържете филето с месарски конец през 5см.
      • Поставете филето върху подготвения лист за печене. Влиза във фурната и печете между 50 минути до 70 минути. Ако искате да е по-розово, заложете на 50мин. Оставете да почине 10-15 минути под алуминиево фолио преди да го нарежете . Така ще остане по-сочно.

      Премиум бонфиле от Блек Ангъс, Filet Mignon

      129.99 лв 135.99 лв
      Количество
       
      129.99 лв 135.99 лвспестявате 6.00 лв
       

      Детайли за Бонфилето от Блек Ангъс

      Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
      Вижте повече информация за продукта

      Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган