СЪСТАВКИ
- Цяло парче телешко бонфиле - 1,2кг. за 4-5 порции
- 4 ск. чесън, пресован
- 1 с.л. розмарин, на ситно
- 1 с.л. прясна мащерка, на ситно
- сол и черен пипер
- зехтин
- 1/2 ч.ч. заквасена сметана
- 3 с.л. майонеза
- 2 с.л. хрян, обелен и настърган (или готова паста)
- 2 с.л. див лук, на ситно, или пера пресен лук
- сол, черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Извадете телешкото на стайна температура без да е покрито поне час преди готвене.
- За да направите сосът, смесете всичко и го оставете настрана в хладилника до готовност за сервиране.
- Загрейте фурната до 135°. Поставете в тавата фолио за печене.
- В малка купа комбинирайте всичко за маринатата.
- С помощта на хартиени кърпи подсушете филето. Полейте със зехтин, подправете с чеснова смес от всяка страна, като леко притискате, за да залепне. Вържете филето с месарски конец през 5см.
- Поставете филето върху подготвения лист за печене. Влиза във фурната и печете между 50 минути до 70 минути. Ако искате да е по-розово, заложете на 50мин. Оставете да почине 10-15 минути под алуминиево фолио преди да го нарежете . Така ще остане по-сочно.