Съставки:
- 8 бр. телешки суджук
- 700 г картофи, обелени и нарязани на едри кубчета
- 2 супени лъжици зехтин
- 6 малки шалот, наполовина
- щипка лют червен пипер (по желание)
- 2 с. л. листа от мащерка
- 200 г чери домати на лоза
- 100 г зряло сирене чедър, настъргано
- 2 с. л. нарязан див лук
- 30 г кедрови ядки, препечени
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 220°C, вентилатор 200°C, газ 7. Сварете картофите във вряща подсолена вода само за 6 минути. Отцедете наистина добре.
- Изсипете зехтина в тава за печене и загрейте във фурната за няколко минути. Добавете отцедените картофи към олиото и разбъркайте добре, като добавите суджука, шалота, люспите чили и листата мащерка. Върнете във фурната и печете 30 минути, докато картофите и колбасите станат златисти, като обръщате колбасите веднъж по време на печенето.
- Разпределете върху доматите и гответе още 10 минути, след което поръсете сиренето и гответе само няколко минути, докато се разтопи. Разпръснете дивия лук и препечените кедрови ядки отгоре и сервирайте веднага.
Бележка:
Колко калорий има в телешкия суджук на Био Ангус ?
Енергия, 305 kcal/1280 KJ
Протеини, 33.93г
Мазнини, 19.05г
- от които: наситени мастни киселини, 9.06г
Въглехидрати, 1г
Сол, 4.20г
Телешкият суджук на Bio Angus e с едно от най-ниските съдържания на калории, мазнини и въглехидрати, които са относими за тази категория продукти на пазара!