Рецепта за Телешки суджук с хрупкави картофи на фурна

Пазарувай директно от снимката
Апетитно ястие от телешки суджук, приготвено на фурна с домати, лук, чушки и ароматни подправки

Съставки:

  • 8  бр. телешки суджук
  • 700 г картофи, обелени и нарязани на едри кубчета
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 6 малки шалот, наполовина
  • щипка лют червен пипер (по желание)
  • 2 с. л. листа от мащерка
  • 200 г чери домати на лоза
  • 100 г зряло сирене чедър, настъргано
  • 2 с. л. нарязан див лук
  • 30 г кедрови ядки, препечени

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220°C, вентилатор 200°C, газ 7. Сварете картофите във вряща подсолена вода само за 6 минути. Отцедете наистина добре.
  2. Изсипете зехтина в тава за печене и загрейте във фурната за няколко минути. Добавете отцедените картофи към олиото и разбъркайте добре, като добавите суджука, шалота, люспите чили и листата мащерка. Върнете във фурната и печете 30 минути, докато картофите и колбасите станат златисти, като обръщате колбасите веднъж по време на печенето.
  3. Разпределете върху доматите и гответе още 10 минути, след което поръсете сиренето и гответе само няколко минути, докато се разтопи. Разпръснете дивия лук и препечените кедрови ядки отгоре и сервирайте веднага.

Бележка:

Колко калорий има в телешкия суджук на Био Ангус ?

Енергия, 305 kcal/1280 KJ
Протеини, 33.93г
Мазнини, 19.05г
- от които: наситени мастни киселини, 9.06г
Въглехидрати, 1г
Сол, 4.20г

Телешкият суджук на Bio Angus e с едно от най-ниските съдържания на калории, мазнини и въглехидрати, които са относими за тази категория продукти на пазара!

BioAngus Телешки сух суджук Блек Ангъс

13.99 лв
Количество
 
13.99 лв
 

Детайли за телешкия суджук от Блек Ангъс

Натурален, без консерванти100% Телешко месо от Блек АнгъсСъдържат сол и пиперДоставка в кутии за хранаЗа всеки повод
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган