Рецепта за Телешки Език на Тиган

Пазарувай директно от снимката
Апетитен телешки език, запържен на тиган до златисто, поднесен с ароматен сос от бяло вино, чесън и билки, гарниран със зелен фасул и чушки, сервиран на бяла чиния

Необходими Продукти:

  • 1 телешки език
  • 6 с.л. телешка лой
  • 1/2 чаша бяло вино
  • 2 скилидки чесън, наситнени
  • Свежи билки: магданоз, мащерка
  • Сол и черен пипер на вкус
  • За гарнитура: зелен фасул и чушки

Начин на Приготвяне:

  1. Подготовка на Езика:
    • Сварете телешкия език в подсолена вода до омекване (около 2-3 часа).
    • След като изстине, обелете и нарежете на средно дебели филийки.
  2. Готвене на Тиган:
    • Запържете филийките език в лойта до златисто от двете страни.
    • Добавете чесъна и кратко запържете.
  3. Деглазиране:
    • Добавете бялото вино в тигана и оставете да се редуцира за няколко минути.
    • Добавете наситнените билки и разбъркайте.
  4. Гарнитура:
    • Сервирайте със задушен зелен фасул и нарязани чушки.
  5. Сервиране:
    • Поднесете езика с ароматния сос от тигана.

Телешки език от Блек Ангъс

24.99 лв
 
24.99 лв
 

Детайли за Телешки език от Блек Ангъс

Натурално БЕЗ хормониДоставка в хладилна чанта Транспортиране при -1 до +4 °CПодходящо за фурна и тиганПрясно телешко месо
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган