Необходими Продукти:
- 1 телешки език
- 1 глава лук, нарязан на кубчета
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- 2 домата, нарязани на кубчета
- 1 чаша червено вино или телешки костен бульон
- 1 ч.л. сушен розмарин
- 1 дафинов лист
- 1 ч.л. сушен мащерка
- Телешка лой - няколко с.л.
- Сол и черен пипер на вкус
- За гарнитура: моркови, картофи и чушки
Начин на Приготвяне:
-
Подготовка на Езика:
- Варете телешкия език в подсолена вода до омекване (около 2-3 часа).
- След като изстине, обелете и нарежете на филийки.
-
Сосът:
- Запържете лука и чесъна в лойта до златисто.
- Добавете доматите, виното или бульона, розмарина, дафиновия лист и мащерката.
- Оставете да къкри на слаб огън за около 15 минути.
-
Печене:
- Подредете филийките език в тава за печене.
- Залейте с готовия сос.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
-
Гарнитура:
- Поднесете с печени моркови, картофи и чушки.
-
Сервиране:
- Украсете с пресен магданоз преди поднасяне.