Рецепта за Телешки Език на Фурна

Пазарувай директно от снимката
крехак телешки език на фурна, поднесен с ароматен доматен сос, гарниран с асорти от печени зеленчуци, сервиран в керамичен съд, току-що изваден от фурната.

Необходими Продукти:

  • 1 телешки език
  • 1 глава лук, нарязан на кубчета
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 2 домата, нарязани на кубчета
  • 1 чаша червено вино или телешки костен бульон
  • 1 ч.л. сушен розмарин
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.л. сушен мащерка
  • Телешка лой - няколко с.л.
  • Сол и черен пипер на вкус
  • За гарнитура: моркови, картофи и чушки

Начин на Приготвяне:

  1. Подготовка на Езика:
    • Варете телешкия език в подсолена вода до омекване (около 2-3 часа).
    • След като изстине, обелете и нарежете на филийки.
  2. Сосът:
    • Запържете лука и чесъна в лойта до златисто.
    • Добавете доматите, виното или бульона, розмарина, дафиновия лист и мащерката.
    • Оставете да къкри на слаб огън за около 15 минути.
  3. Печене:
    • Подредете филийките език в тава за печене.
    • Залейте с готовия сос.
    • Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
  4. Гарнитура:
    • Поднесете с печени моркови, картофи и чушки.
  5. Сервиране:
    • Украсете с пресен магданоз преди поднасяне.

Телешки език от Блек Ангъс

24.99 лв
 
24.99 лв
 

Детайли за Телешки език от Блек Ангъс

Натурално БЕЗ хормониДоставка в хладилна чанта Транспортиране при -1 до +4 °CПодходящо за фурна и тиганПрясно телешко месо
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган