Продукти:
- 1 бр. телешка опашка (около 1 кг.)
- 250 гр. гъби (печурки)
- 200 мл. вино Траминер
- 4-5 с.л. телешка лой
- 2 моркова
- около 800 мл. бульон от варенето на опашката
- 1-2 с.л. брашно
- 2-3 скилидки чесън
- черен пипер
- сол
Приготвяне:
- Опашката се нарязва на парчета, измива се и се сварява с вода в тенджера под налягане.
- Гъбите се измиват и нарязват на филийки, морковите се остъргват и нарязват на жулиени, скилидките чесън се обелват и оставят цели.
- В касерола се загрява зехтина и към него се добавят зеленчуците. Готвят се до омекване, докато останат на мазнина, като се разбъркват от време на време. Добавя се брашното, разбърква се и се запържва за няколко минути на среден огън.
- Налива се виното, разбърква се и се оставя да се вари, докато течността намалее наполовина.
- Ястието се разрежда с бульона, посолява се, поръсва се с черен пипер и се оставя да се вари до желаната гъстота.
*В зависимост от желаната гъстота на ястието количествата на брашното и бульонът може да се променят.